Az első tétmeccset szombaton rendezik a Vízilabda Arénában

Az idei bajnoki évadban először szerepel hazai pályán a Szolnoki Dózsa-Közgép csapata, amely már az új Vízilabda Arénában fogadja a Vasast szombaton este fél hétkor.

Mohi Zoltán, a szolnoki klub ügyvezető igazgatóját nem könnyű mostanság elérni, hiszen a klubbal és az uszodával kapcsolatos dolgok szinte minden idejét lekötik.

– A csapat már ott edz, dolgozik, készül az elkövetkező időszak feladataira – kezdte az ügyvezető. – Kisebb hiánypótlásokra van még szükség, de ez nem befolyásolja a működést. A hazai szövetség illetékesei kedden hitelesítették az uszodát, tehát csapatunk szombaton este fogadhatja a Vasast a forduló rangadóján. Ezt követően kedden a Szentes látogat hozzánk. Mindkét bajnoki összecsapásra ingyenes lesz a belépés, melyeken 530 nézőt tudunk majd elhelyezni. Jövő szombaton már Bajnokok Ligája mérkőzést játszik csapatunk a horvát Rijekával. Erre a mérkőzésre felállítjuk a pótlelátókat, mintegy 1000 szurkoló láthatja majd a felek első összecsapását.   .
Az ügyvezető elmondta továbbá, hogy az ünnepélyes megnyitót majd november 16-án rendezik, hiszen az uszoda ad otthont a Magyar Kupa négyes döntőjének.

Előbb azonban a Vasas elleni rangadó vár a szolnoki társaságra. Az elmúlt évadban nem jutott érem az angyalföldieknek. Az is lehet, hogy az idén még a négy közé sem fognak jutni, hiszen az elmúlt négy fordulóban kétszer is kikaptak, ráadásul hazai pályán előbb a Pécstől (10-11), majd a Kaposvártól (8-9). Idegenben jobb a mérlegük, FTC (6-6), OSC (14-11), KSI (11-7). Az eredményekből is kitűnik, az újjáépítés folyik a piros-kékeknél. Immár náluk játszik a szombathelyi junior vb-n negyedik válogatott gerince, akik a három minőségi nagyágyúval, Steinmetz Ádámmal, Drasko Brguljannal és Katonás Gergellyel többre és jobbra képesek, mint amit eddig elértek. A szolnoki származású, rutinos edző, Földi László tanítványai, ha egy igazán jó napot fognak ki, tán még a három „nagyot”, az Egert, a Szegedet és a Szolnokot is megszoríthatják egy-egy találkozó erejéig. 

– Azt senki ne gondolja, hogy könnyű meccs vár ránk a Vasas ellen – kezdte Kovács István, a Dózsa szakmai igazgatója. – Azt gondolom, hogy a Vasas eddigi szezoneleji eredményei nem mérvadóak. Biztos vagyok benne, hogy összeszedik magukat. Nekünk is igyekeznünk kell, hiszen egyre sűrűsödnek az események a hazai és a nemzetközi vizeken egyaránt. Jó dolog, hogy már saját uszodánkban készülhetünk és nem kell annyit utazgatni az edzések kedvéért. Sajnos nem a legjobbak az előjelek, mert Milan Alekszics lovaglóizomhúzódással, Stefan Mitrovics vírusos torokgyulladással küzd, míg Jansik Dávidnak a dobókeze fáj napok óta. Természetesen mindannyian orvosi kezelés, ellenőrzés alatt állnak. Velük vagy nélkülük, de nyernünk kell szombaton a Vasas ellen, egyelőre még erre a mérkőzésre kell koncentrálnunk – tette hozzá a szakember.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések