Campus & kamara a szimfonikusokkal

November 4-én indul a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Campus & kamara bérletsorozata.

Az első alkalommal egy remekbeszabott rézfúvós est részesei lehetnek a hangverseny-látogatók. A főszereplők a Szimfonik Harsona Együttes és a zenekar rézfúvós zenészeiből álló nagyparti.

Fiatalos, dinamikus és remek koncert várható, melynek helyszíne a városháza díszterme. A bérletsorozat további programjainak is igazán vonzó a kínálata. A november 25-ei, második hangversenyen Karl Jenkins walesi zeneszerző „Adiemus”, valamint John Leawitt amerikai komponista „Missa Festiva” című művéből hangoznak el részletek. A koncerten a szolnoki Kodály Zoltán Gyermekkórus ifjú énekesei játsszák a főszerepet. Ezt követi január 4-én a Tiszaligeti Sportcsarnokban rendezett „Újévi tánckoncert”, amikor az opera és a balett varázslatos világába nyerhet betekintést a közönség.

Május 19-én Kocsák Tibor „Hófehérke és a hét törpe” című szvitje a legifjabb korosztály számára is kellemes szórakozást ígér. A produkció főszereplői ez alkalommal a szolnoki Mozdulat Táncműhely táncosai. Május végén egy igazi kuriózum várja a zenekedvelőket a városháza dísztermében, ahol egy tíztagú japán fuvolazenekar, a Musica Yokohama lép színpadra, kiegészülve a szimfonikus zenekar fuvolistáival. Bérlet- és évadzáró produkcióként pedig június 23-án Bach és Brahms művek lesznek műsoron, ám Terashima Yasumo és Arnold Schönberg átdolgozásában, a két mű között azonban Schumann is ott lesz – eredetiben.

Érdemes bérletet vásárolni, hiszen a zenekar ebben az évadban is igazán remek koncertekkel várja a zenekedvelő közönséget. Bérletvásárlással kapcsolatban Szatmári Dorottya művészeti referensnél érdeklődhetnek a +36-20/5335860-as telefonszámon!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések