Újabb kamerákkal bővült a térfigyelőrendszer

Jászberény bevezető útjainak mindegyikéhez olyan térfigyelő kamerát szereltek fel, amely képes az elhaladó járművek rendszámát felismerni, adatait kezelni a nap 24 órájában.

A Jászberényi Rendőrkapitányságon tegnap sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy hat új kamerával bővült a városban található térfigyelő rendszer. Ezzel párhuzamosan olyan adatkezelő szoftvert állítottak csatasorba, amely minden elhaladó járműről megállapíthatja másodperceken belül, hogy ki a tulajdonosa, van-e érvényes műszakija, jelentettek róla lopást vagy sem, sőt rögtön kiderül az is, hogy körözés alatt áll-e a jármű tulajdonosa.

Farkas József rendőr ezredes, megyei főkapitány úgy vélte, hogy a jól elhelyezett kamerák szolgálhatják a bűnmegelőzést, segíthetik a felderítő munkát, ugyanakkor hozzájárulhatnak a lakosság szubjektív biztonságérzetének erősítéséhez is. A jelenlegi programmal hat új kamerát helyeztek a városba vezető utak mentén. Dr. Szabó Tamás polgármester jelentős lépésnek nevezte a térfigyelő kamerák rendszerbe állítását. Elmondta, hogy így már tíz térfigyelő kamera működik a városban. Az új eszközök pedig megteremtik a lehetőségét annak, hogy a rendőrség azonnal reagáljon az érkező jelzésekre.

Dr. Körei-Nagy József rendőr alezredes, a jászberényi kapitányság vezetője hozzátette, hogy a rendszer kiépítését 12 millió forintos beruházással oldották meg. Olyan eszközöket szereztek be, amelyek éjjel nappal értékelhető, adott esetben bizonyító erejű képeket továbbítanak. A rendőrség és az önkormányzat együttműködésével, a város anyagi támogatásával, illetve pályázati eszközökkel teremtették meg a fejlesztés anyagi forrását.

A rendszer a város 20 millió forintos támogatásával jövő tavasszal újabb harminc, a város frekventált helyszíneit figyelő kamera felszerelésével válik teljesé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések