Kiállították a vízi rendőrök különleges jet skijét is

Díszvendégként mutatkozott be a Tisza-tó a Budapest Boat Show-n, ezt követően pedig a FeHoVa és Utazás kiállításokon is szerepelt.

A Regionális Marketing Igazgatóság szervezésében hazánk második legnagyobb tava és annak különleges vízi szolgáltatásai jelentek meg. A kiállítás egyik fő témája a biztonság volt, ezért a Tisza-tavi standot is meghatározta a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajójának és jet skijének a kiállítása. A rendőrhajó nem csak látványos, hanem érdekes is, hiszen látogatók közvetlen közelről tekinthették meg, s működés közben is megszemlélhették azokat az eszközöket, melyek valamennyiünk biztonságát hivatottak szolgálni.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság azért dolgozik, hogy a Tisza folyón és a Tisza-tavon a vizet használók biztonságát garantálja, a jogszabályokat betartassa. Feladatai közé tartozik minden, a működési területen történő, a víziközlekedést, közrendet, rendezvényt, hajózást, vízi sportot, turizmust, természet-, és környezetvédelmet érintő jogsértésekben, szabálysértésekben, bűncselekményekben való eljárás, engedélyadás, biztosítás és ellenőrzés.

Intézkedési kötelezettségünk és jogkörünk „bár gátak közé szorított”, mégis széles mederben történik. Vallják, hogy sokkal jobban bíznak az emberek abban, amit ismernek. Ezért céljuk az, hogy Magyarország közbiztonságának, belső rendjének védelmét egy polgárbarát, a nyilvánosságnak elkötelezett, professzionálisan működő, a nemzetközi élet vérkeringésébe szervesen bekapcsolódó szervezet lássa el.
A látogatók az általános témájú bűn- és baleset-megelőzési tesztek kitöltése mellett víziközlekedési totó megoldásán mérhették le vízijártassági ismereteiket. A szakmai kérdések megválaszolására a jelen lévő állomány készségesen állt az érdeklődők rendelkezésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések