Szélkár miatt vonultak többnyire a tűzoltók

A hétvégéhez képest mérséklődött a szél Jász-Nagykun-Szolnok megyében, nem okozott személyi sérülést és nagyobb anyagi kárt sem hétfőn, a szolgáltatások sem szüneteltek elemi csapás miatt.

Ennek ellenére szélkár miatt több helyre is riasztották a katasztrófavédelmet a hét első napján. Karcagon, Kétpón és Kisújszálláson egy-egy nagyméretű fa dőlt épületekre, ezeket kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak.

S. Tóth Anikó katasztrófavédelmi sajtószóvivő elmondása szerint Kenderesen a Szent István úti általános iskola tetőcserepeit bontotta le a szél, itt elkerítették a veszélyes részt, a meglazult cserepeket eltávolították a kisújszállási önkormányzati tűzoltók. Tiszaföldváron az idősek otthonának tetejét bonotta meg a szél, a bádoglemezt a helyi önkormányzati tűzoltók távolították el végleg.

Kisebb szabadtéri tüzekhez is riasztották a tűzoltókat, ezek közül a legjelentősebb Kungyalun történt. Itt egy hatvan négyzetméternyi területre felhalmozott trágyakazal gyulladt ki, a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók avatkoztak be. A tűz nem veszélyeztetett értékeket, időben eloltották a lánglovagok.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések