A negyedszázaddal ezelőtt útjára indult sorozat keretében szombaton XXVI. alkalommal szervezték meg Jászkiséren az „Apáról – fiúra” népi gyermekjátékok közösségi bemutatóját a Művelődés Házában.
A hagyományőrző rendezvényen Balog László alpolgármester mondott köszöntőt, majd Győri Jánosné nyugalmazott művelődési ház igazgató nyitotta meg a programot. Nem véletlenül kérték fel rendezvény megnyitására, hiszen Jucika néni – ahogy mindenki ismeri a településen és szerte a megyében – férjével közösen indították el annak idején a programsort. 

A Jászságért Díjas népművelő összefoglalta azt az utat, amit a Csete Balázs Honismereti Egyesülettel, a Művelődés Háza munkatársaival, és természetesen a rendezvényre évről évre készülő sok száz gyermekkel közösen bejártak. Az idei közösségi bemutatót támogatta a Nemzeti Művelődési Intézet Jász – Nagykun – Szolnok Megyei Irodája és a szolnoki Damjanich János Múzeum. A bemutatókat nem rangsorolják, ugyanakkor a szakemberekből álló zsűri rendre tanácsokkal, útmutatással látja el a csoportokat. Győri Jánosné mellett eben az évben Dr. Kaposvári Gyöngyi a Damjanich János Múzeum igazgató helyettese, Dr. Gecse Annabella néprajzkutató, valamint Bukor Irén Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodájának módszertani referense vállalta fel, hogy zsűritagként figyelje a fiatalok produkcióit. Az idei rendezvényre Jászkisérről, Jászladányból, illetve Jászberényből összesen mintegy 220 fellépő érkezett.