Átlátható megoldásokat keresnek a cégek

Erdei Zsuzsával, a Budapest Bank kisvállalkozási üzletágának vezetőjével beszélgettünk a mikrovállalkozások bankhasználati szokásairól.
Mik a tapasztalataik a mikrovállalkozások bankhasználati szokásai kapcsán? 

A legfontosabb számukra az egyszerű kommunikáció, a könnyen átlátható termékek. Tapasztalataink szerint a hiteleknél éppen ezért az egyenlő törlesztőrészleteket biztosító konstrukciók élveznek előnyt, a számlavezetési oldalon pedig az olyan számlacsomagokat keresik leginkább, amelyeknél havonta fix díjat kell fizetni.

Milyen tanácsokkal segítené őket, mire figyeljenek oda például számlanyitáskor? 

Számlanyitás előtt érdemes több lehetőséget összevetni: azokat a tranzakciókat összehasonlítani, amelyeket a leggyakrabban használ a vállalkozás. Tehát első körben listázzák fel maguknak, hogy milyen szolgáltatásokat használnak, milyen gyakorisággal – papír alapú utalás, elektronikus utalás, vezetnek-e deviza számlát, használnak-e bankkártyát stb. –, és ezt követően ezeknek a díját hasonlítsák össze a hirdetmények alapján! Jellemző hiba, hogy csak egy-két dologra figyelnek a vállalkozások vezetői, főleg a számlavezetési díjat és az átutalások díját nézik meg. Ugynakkor ha készpénzt vagy bankkártyát is használnak, érdemes azokról is ugyanúgy tájékozódni, és összességében nézve – valós tranzakciók alapján – meghozni a döntést.

Milyen megoldásokat kínál a Budapest Bank a mikrovállalkozások számára? 

A mikrovállalkozásokról sokat elmondanak a számlahasználati szokásaik és forgalmuk alakulása. A különböző attitűdöknek megfelelően mi is különböző számlacsomagokat kínálunk, amelyek különféle kedvezményeket nyújtanak, ilyen például a legújabb, Gyümölcsöző számlacsomagunk* is.

A mikrovállalkozásokon belül speciális célcsoportot képeznek az agrárvállalkozások. Hogyan tudja őket segíteni a Budapest Bank?

A Budapest Banknál az agrárágazat stratégiai fontosságú, amelynek részeként az agrárvállalkozások esetén is testre szabott szolgáltatásokkal várjuk az ügyfeleket. Sőt most már az agrárszegmensen belül tovább nyitunk az őstermelők felé is, és olyan megoldásokat is kínálunk, amelyek figyelembe veszik sajátos helyzetüket. Ezen kívül arról sem szabad megfeledkezni, hogy a földértékesítésekhez kapcsolódó kedvezményes MFB-NHP hitel is a Budapest Bank közvetítésében érhető el.

*Ez a hirdetés nem minősül a Ptk. 6:64 §-a szerinti ajánlattételnek, az érintett szolgáltatások /termékek egyes jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül. A fizetési számlavezetés igénybevételének részletes feltételeit és kondícióit a mindenkor hatályos BUDAPEST FIX SZÁMLAVEZETÉSI CSOMAGOKRA vonatkozó HIRDETMÉNY KISVÁLLALKOZÁSOK részére” hirdetmény, valamint az egyéb kapcsolódó, a számlavezetésre vonatkozó Keretmegállapodás részét képező hirdetmények és (általános) szerződéses feltételek tartalmazzák. A Bank kisvállalkozásnak tekint minden olyan vállalkozást (gazdálkodási formára való tekintet nélkül), amelynek az utolsó lezárt pénzügyi év nettó árbevétele nem haladja meg a 200 millió forintot, illetve árbevételi adatoktól függetlenül valamennyi társasházat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések