Honeybeast koncert Szolnokon

Helyszín: Váróterem Söröző, 5000 Szolnok, Jubileum Tér 1-3
Időpont: 2016. január 23. (szombat) 21:00
A Honey Bee zenekar 2005-ben alakult Szegeden. 2009-ben a zenekar "Honeybeast"-re változtatja a nevét és megjelenik a Parazita című kétnyelvű duplaalbum. A címadó dalhoz készült klipre felfigyel az MTV Hungary, a dalt játssza az MR2-Petőfi Rádió is.

Az első igazi átütő sikert 2010-ben a Portugál című dal hozza meg: az MR2-Petőfi Rádió Top 30-as listáján a harmadik helyig jut, a klip pedig a YouTube-on többszázezres nézettséget ér el.

2011-2012 a nagy változások időszaka. A jazz-énekesnő Tarján Zsófia csatlakozik a formációhoz. Így készítik el második lemezüket, mely 2014 őszén jelent meg a Gold Record kiadó gondozásában. A lemez címadó dalához, "A legnagyobb hős"-höz, ami "A Dal" döntőjébe is bejutott, egy nagysikerű animációs klip készült Zsófi rajzaival. A lemez hanganyagából több sláger is született, mint például az "Egyedül", vagy a mai napig is a rádiókban hallható Maradok című szerzemény.

A Honeybeast az egész ország figyelmét magához vonzotta "A Dal" című műsorban, és ez az érdeklődés azóta is töretlen irányukba. "A legnagyobb hőst" követően a hasonló címen megjelent lemezről az "Egyedül" és "Maradok" című dalok is kirobbanó sikert arattak, a rádiók is előszeretettel játsszák őket. Koncertjeik rendre teltházzal működnek, országszerte az összes nagy fesztiválon, rendezvényen és klubban learatták a babérokat? Tarján Zsófia zsigeri színpadi szereplő, fellépéseiken élő mágnesként tarja kezében a közönség fókuszát.

Új lemezük címadó dala a "Bódottá" a gyereknyelv játékosságát felhasználva látszólag könnyedén járja körbe a boldogság témakörét. Elmúlt a nyár, az eufórikus fesztiváloknak vége? - A boldogság megfoghatatlan, amikor azok vagyunk, nem tudjuk, amikor nem, vágyakozunk utána, ilyen az ember természete. Egyszerre könnyed és mély ez a téma. - fejti ki Bencsik-Kovács Zoltán dalszerző, szövegíró, gitáros. A "Bódottá" szerzeményeiben zeneileg minden benne van, amit szeretünk a Honeybeastben: ultradallamos, gazdag harmóniavilág és színvonalas hangszerelés jellemzi, melyben minden egyes hangnak, effektnek értelme van. Az új album ugyanakkor zenei fejlődés eredménye, naprakész, elektronikus zenei megoldások is megjelennek benne. A szövegek egyes dalokban besűrűsödnek, a gitárok kicsit visszahúzódnak és a billentyűs hangszerek kerülnek előtérbe, melyek mellett ezúttal a fúvós hangszerek is előkerülnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések