Mindkét csapatunk vereséget szenvedett a kosárlabda-bajnokság tizenkettedik fordulójában. Az Olajon a harmadik negyedben jött ki a szaratovi fáradság Körmenden, míg a Jászberény csak pillanatokra volt partiban Kaposváron.
EGIS KÖRMEND–SZOLNOKI OLAJ KK 89–78 (15–21, 22–8, 35–23, 17–26)
Körmend, 2000 néző. V: Földházi T., Benczur T., Borka Sz.
KÖRMEND: PERRY 20/15, CHANNELS 15/3, Ferencz 8/6, Dickerson 15/6, DUINKER 18/9. Csere: Farkas, Tóth N. 8, Katura 5, Lakosa, Németh Á. Vezetőedző: Teo Cizmic
SZOLNOK: Craft 5/3, VOJVODA 21/6, Kovács P 4, MILOSEVIC 17/3, Keller 8. Csere: Borisov 5/3, Gregory 5, Wittmann 11/9, Somogyi 2. Vezetőedző: Pór Péter

Szombat este ünnepre készültek Körmenden. Részben a EuroCup csoportkörből első magyar csapatként továbbjutó Szolnok legyőzése igencsak megdobta volna  vasi piros-feketéket, másrészt egyik legfontosabb játékosuk az Olaj elleni meccsel köszönt el a csapattól. Kendrick Perryt januárban megműtik, felépülése fél évet vesz igénybe, így szerződést bontott a Körmenddel. Helyettesét egy szolnoki mezben két Adria Liga-mérkőzést játszó játékosban, Parrish Petty-ben vélte megtalálni a vezetőség.

Mivel pénteken a listavezető Paks kikapott Zalaegerszegen, egy esetleges körmendi győzelemmel az Olaj átvette volna a vezetést a táblázaton. Nem így lett. Az első negyedben még kitartott az erő és a lendület, de félidőben már nyolc ponttal vezetett a hazai csapat. Olekszand Lipovij a mérkőzés előtt belázasodott, így Pór Péter rotációs lehetőségei tovább szűkültek. A harmadik negyedben robbantott a Körmend, a régi nagy rangadók hangulatát varázsolták a csarnokba a vasi szurkolók. A búcsúzó Perry is sokat tett azért, hogy évekig emlékezzenek rá. És bár a negyedik negyedben hosszú hajrát nyitott az Olaj, a Körmend jól gazdálkodott az addig összerakott előnyével.

– Gratulálok a Szolnoknak a nemzetközi kupában való remek szerepléshez, valószínű, hogy a szerdai meccs miatt ma egy kicsit fáradtabbak voltak– értékelte a látottakat Teo Csizmics, a körmendiek vezetőedzője.– Mi keményen és elszántan védekeztünk, ez hozta meg a sikert. 
 A szolnoki csapatban nem változott az elmúlt néhány hét sormintája: támadásban Vojvoda és Milosevics volt a leghatékonyabb, a többiekben több pont is maradt. A hétközi szaratovi utazás miatt azonban védekezésben többször is elkéstünk, a fizikai mellett a mentális kifáradás is látszott a csapaton.
– Gratulálok a Körmendnek, remekül játszottak, látszott, hogy alaposan felkészültek belőlünk– ismerte el sportszerűen Pór Péter.– Nagyon jól védekeztek, és extrán dobtak. A harmadik negyedben eldőlt a mérkőzés a hátralévő percekben csak futottunk az eredmény után. A Körmend győzelme teljesen megérdemelt. 

Forray Gábor távozása utáni első mérkőzését játszotta a Jászberény. Lo Elhadji Malick megbízott edző arról panaszkodott, hogy bár másodedzőként hónapok óta a csapat mellett dolgozott, a vezetőedzői feladat más, az a három nap, amióta ő a kispad főnöke, nem volt elégséges a tisztes felkészülésre. Igaza lett. Mire felébredt a JKSE, addigra már lerendezte a meccset a KKK, amely gyakorlatilag tíz perc alatt eldöntötte a meccset.

KAPOSVÁRI KK–JP–TOP JÁSZBERÉNY 95–80 (33–14, 23–29, 20–15, 19–22)
JÁSZBERÉNY: COHN 19/6, Horváth Á. 9/3, Blaskovits 4, DRAMICSANIN 20/12, SHERMAN 17. Csere: Cseh 4, Soós G. 3/3, Caffey 4, Szögi. Megbízott edző: Lo Elhadji Malick

– Nagyon jó százalékos dobással kezdett a Kaposvár, ezzel tetemes előnyre tett szert s bár később összekaptuk magunkat, de ez már csak ennyire volt elég– mondta a lefújás után a jászberényi szakvezető.