Publikációs díjra pályázhatnak a hallgatók

Az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató és Innovációs Központja és Hallgatói Önkormányzata első alkalommal hirdeti meg a Bejczy Antal Hallgatói Publikációs Díj pályázatot. A Publikációs Díjra a 2015-ben megjelent vagy beküldött, angol vagy magyar nyelvű tudományos dolgozatokkal, publikációkkal lehet pályázni. A pályázati határidő: 2016. január 6. 12.00.
Prof. Dr. Bejczy Antal fizikusra, a NASA Jet Propulsion Laboratory vezető kutatójára, a California Institute of Technology professzorára, az Óbudai Egyetem tiszteletbeli doktorára, a nemzetközi űrkutatás és robotika kiemelkedő személyiségére emlékezve az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központja (BARK) a névadó születésnapját, január 16-át a BARK Nemzetközi Bejczy Napjává nyilvánította.

A megemlékezés 2016-ban január 18-án, hétfőn, 9:00 órai kezdettel a Bejczy Antal iRobottechnikai Központban (1032 Budapest, Kiscelli u. 78-82.) lesz a fizikus szakmai munkáját bemutató előadásokkal, melyhez kapcsolódik a neves kutató tevékenységét eredeti dokumentumokkal és tárgyi emlékekkel bemutató kiállítás ünnepélyes megnyitása.

Ez alkalommal először hirdeti meg az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ és a Hallgatói Önkormányzat a Bejczy Antal Hallgatói Publikációs Díj pályázatot. A Publikációs Díjra a 2015-ben megjelent vagy beküldött, angol vagy magyar nyelvű tudományos dolgozatokkal, publikációkkal lehet pályázni.

A pályázaton csak olyan művek vehetnek részt, amelyek szerzője BSc-, MSc-, illetve PhD-hallgató, és a cikk témája kapcsolódik a Bejczy Antal által művelt témakörökhöz, így az űrkutatás, a robotika, az irányításelmélet, a szabályozás tudományterület valamelyikéhez.

A pályázati határidő: 2016. január 6. 12.00. A cikkeket e-mailben kell elküldeni a robotverseny@uni-obuda.hu címre, feltüntetve a szerzők nevét, képzési formáját, a cikk megjelenési (vagy tervezett) helyét, valamint röviden indokolva a téma kapcsolódását Bejczy Antal tudományos munkájához.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések