Véget ért a családkutató verseny, átadták a díjakat

Családom élő emlékezete - legyél az őseid krónikása címmel az Új Néplap, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár családkutató-versenyt hirdetett az általános iskolák felső tagozatos tanulói és középiskolás diákok részére.
A verseny eredményhirdetését péntek délután tartották. A díjkiosztón elhangzott, a családkutató klub Szolnokon négy évvel ezelőtt indult, melynek foglalkozásait azóta havi rendszerességgel megtartják. 
A pályázatra szép számú, igen színvonalas munka érkezett, a szakemberek (köztük Szathmáry István, lapunk újságírója) hét pályázatot tartottak érdemesnek a díjazásra.

Különdíjat kapott Kovács Ákos és Gyökeres Mária Zsófia. A harmadik díjat megosztották, Boros Péter, Szabó Szilárd és Jakab Zsófia között. Második helyezést ért el Albert Bernadett dolgozata, az első helyezésért járó elismerést pedig Nemes Tekla Luca vehette át. A díjazottak az oklevelük és díjaik mellé egy személyes összefoglaló értékelést is kaptak az elbírálóktól, melynek segítségével az elkezdett családkutató-munkájukat folytathatják. Az elismeréseket, ajándékokat (köztük Szathmáry István felajánlását) többek között Fodor Beáta hirdetés-vezetőnk adta át.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések