Nulla-kettőről jött vissza a Jászberény

A 19. forduló mérkőzéseivel folytatódtak a küzdelmek a harmadosztály keleti csoportjában.

Balassagyarmati VSE – Jászberényi FC 2–2 (2–0)

Balassagyarmat, 300 néző. Vezette: Horváth Tibor (Imrő János, Révész Csilla).

Balassagyarmat: Szűcs L. – Pintér B., Rása, Csendes, Nagy G. – Szanyó D. (Bódis, 58.), Magos (Molnár S., 78.), Erdei – Szita, Kovács K., Németh E. (Szalánszki, 66.). Vezetőedző: Szanyó Károly.

Jászberény: MISKI – Lukács, Mile, HEVESI-TÓTH, Kis B. (LÉKÓ – a szünetben) – Túri – LUDASI, Tisza, Kürti (Fejes – a szünetben) – Bálint A., Galambos (PATÓCS – a szünetben). Vezetőedző: Arany László.

A korán bekapott gól bénítólag hatott a jászberényi csapatra, amely mind támadásban, mind védekezésben csak árnyéka volt egy héttel korábbi önmagának, és ha nincsenek Miski Zoltán bravúrjai, ki tudja, mi történt volna.

A szünetben Arany László próbálta rendezni a sorokat, és mindhárom cserelehetőségét ellőtte, ezzel együtt új élet költözött a vendégek játékába.

Sikerült gyorsan szépíteniük,  majd utána többször egyenlíthettek, sőt el is dönthették volna a találkozót, de a legnagyobb ziccereket is elhibázták. Mígnem a rendes játékidő vége előtt Patócs Richárd talált a kapuba, ezzel döntetlenre mentve az összecsapást.

Gólszerzők: Szanyó D. 2 (8., 40.), ill. Erdei (50. – öngól), Patócs (88.).

Arany László: – Két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az elsőben a Gyarmat, a másodikban a mi akaratunk érvényesült.

– Az, hogy nulla-kettőről sikerült felállnunk, nagy lelkierőről tesz tanúbizonyságot, továbbá a közös munkánkat dicséri. Biztos vagyok benne, hogy az ősszel hasonló szituációban elbuktunk volna.

Tiszafüredi VSE – Tállya KSE 0–2 (0–2)

Tiszafüred, 100 néző. Vezette: Bodzay Áron (Nyerges Zsolt, Kovács Brankó).

Tiszafüred: Sándor – Vincze L. (Csábi – a szünetben), Vincze Á., Kalóz, Szövetes – Éder, Nagy M. (Pataki – a szünetben), Keményffy – Székely I D., Székely II D. (Pesti), Benedek. Vezetőedző: Csillag László.

Tállya: Tarr – Paranai, Nyitrai, Bocsi, Mihálszki (Horváth N., 50.) – Horváth B. (Kovács F., 92.), Németh D. – Irhás, Németh B., Minczér – Kovács Sz. (Ondó, 79.). Vezetőedző: Uray Attila.

A fürediek meghatározó játékosai közül többeket sérülés hátráltat (Boros, Bozsó, Sebe, Szalánczi, Tóth), ezért Csillag László egy nagyon fiatal átlagéletkorú csapatot volt kénytelen pályára küldeni a sereghajtó ellen.

A rutintalanság és az összeszokatlanság pedig rá is nyomta bélyegét a hazaiak teljesítményére, akik hiába kerültek emberelőnybe majd félóra elteltével, úgy tűnt, ez őket zavarta meg inkább.

És ahogyan az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél büntetett, méghozzá kétszer is. A térfélcserét követően a fürediek ritmust váltottak, de az eredményt foggal-körömmel védő Tállya védelmét nem tudták feltörni, amely így mindhárom pontot elvitte.

Gólszerzők: Minczér 2 (41., 44.).

Kiállítva: Irhás (32.).

Csillag László: – Kénytelen voltam bedobni a fiatalokat a mély vízbe, különben nem lettünk volna ki. Sérüléshullám sújtja a csapatot, amivel nem könnyű megbirkózni, de vétek volna csak erre fogni a vereséget.

– A legrosszabbkor kaptuk mindkét gólt, utána csak futottunk ez eredmény után, és a kapujuk elé betömörülő vendégeket sehogy sem tudtuk feltörni.

További eredmények: 
Gyöngyös–DEAC 1–1, 
Cigánd–Monor 0–3, 
Putnok–Nyírbátor 0–1. 

A Füzesgyarmat–ESMTK, a Salgótarján–Diósgyőr II és a Tiszaújváros–MTK II mérkőzéseket elhalasztották.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések