Hamarosan elkezdődik a Szolnoki Művésztelep felújítása, modernizálása. Az átmeneti bezárás előtti utolsó kiállítást nyitották meg szombaton kora este, Szkok Iván festőművész különleges képei igazán méltó tárlatot alkottak erre a jeles alkalomra.
Dr. Kállai Mária kormánymegbízott arról beszélt, hogy a felújítás, a megújulás kezdete egyszerre valaminek a végét is jelenti, de ezúttal ez egy örömteli állapot, hiszen a város múltjának meghatározó kulturális öröksége most végre méltó környezetbe kerül.

A búcsúkiállítást, valamint Szkok Iván festőművészt Balázs Péter egy szívhez és lélekhez szóló levéllel üdvözölte, majd a Muzsikás együttes kiválósága, Sipos Mihály, valamint Kardos Mária muzsikája teremtett remek hangulatot.

Szalay Ferenc polgármester hozzászólásában a hely történelmi jelentőségéről beszélt.

– Milyen érdekes a történelem, ez a hely egészen sokáig Szolnok volt maga, minden fontos esemény itt történt. Aztán amikor a történelem viharai elsodorták a várat, itt telepedett meg a művésztelep, s más módon ugyan, de továbbra is fontos része maradt Szolnoknak. Mi most a múltat szeretnénk visszahozni, így a modernizált művésztelepi épületeken és egy új galérián, műhelyeken túl jelképesen a várból is megépítünk valamit. Reméljük, hogy hamarosan a vártemplom felújítása is elkezdődhet, s akkor a középkori városmag a művészteleppel együtt minden szolnoki büszkesége lesz.