Parkoló autónak hajtott az ittas sofőr Kengyelen

8 üveg sort, és egy felest vallott be a helyi férfi, miután elfogták a rendőrök. (A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság lezárta a nyomozást az ügyben.)
A kengyeli férfi ittasan ült volán mögé 2018. február 17-én este. A település belterületén az egyik kereszteződésben balra kanyarodott, majd elvesztett uralmát a járműve felett, jobbra letért az útról és nekiütközött egy ott parkoló személygépkocsinak, majd az út túloldalán álló autónak is, és elhagyta a helyszínt.

A rendőrök pár órán belül felkutatták az okozó gépjárművet és sofőrjét, akit előállítottak a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra. A gépkocsiban több üveg szeszes italt is találtak. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A férfi elismerte tettét és elmondta, hogy a baleset előtt nyolc üveg sört és pár pohár töményet ivott. Elmondását az ügyben kirendelt szakértői vélemény is alátámasztotta.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a férfi ellen. A hatóság az ügyben a nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészség részére a napokban megküldte.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában!

Az elfogyasztott alkohol hatására tompulnak a reflexek, nő a reakcióidő, a jármű vezetője nem tud időben korrigálni, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek!

Ne feledjék: mindenkit hazavárnak!

Ne kockáztassák saját és mások testi épségét! A járművezetés egész embert kíván! - hívta fel a közlekedésben résztvevők figyelmét közleménye által a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések