A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén vasárnap kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Vasárnap a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

A Jászberényi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének alapos gyanúja miatt indított eljárást egy jászkiséri lakos ellen. Rendőrök ellenőrizték 2020. január 26-án 4 óra 20 perc körül a Jászapáti belterületén személygépkocsijával közlekedő férfit. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a 42 éves férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, továbbá a járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök a jogsértőt biológiai mintavétel céljából előállították az orvosi ügyeletre. A férfi ellen szabálysértési és büntetőfeljelentés készült.

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt egy szolnoki lakos ellen. A rendőrök 2020. január 26-án 23 óra körül Szolnok belterületén ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő 23 éves nőt. A járőrök megállapították, hogy a sofőr járművezetés az eltiltás hatálya alatt vezetett, ezért előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a járművek vezetőinek. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.