Befejezte a szolnoki rendőrség a nyomozást a betörőbanda ügyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, ismeretlen elkövetők 2016 decemberétől 2017 októberéig Szolnokon és Karcagon több kertes családi házba betörtek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Elemző-Értékelő Osztályának nyomozói az elkövetési módszert megvizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a betöréseket ugyanazon bűnözői kör tagjai követték el az ország több megyéjében. A betörők általában péntektől-vasárnapig hajtották végre a bűncselekményeket. Megvárták míg besötétedett, majd betörtek a családi házakba. Jellemzően készpénzt, aranyékszereket, karórákat vittek el, amelyek egy részét később értékesítették – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy egy 5 főből álló budapesti elkövetői csoport az ország 12 megyéjét érintően, 35 településen, 66 családi házba tört be.

A bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések