Egyre több az ittas vezetés a megyében

Szombaton a megye rendőrei egy személyt fogtak el az ellene érvényben lévő körözés alapján.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szombaton egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy nagykátai lakos ellen. Rendőrök ellenőrizték 2020. január 26-án 1 óra 15 perc körül a Martfű belterületén személygépkocsijával közlekedő nőt. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A rendőrök a 33 éves nőt hiteles légalkoholmérés céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol további két alkalommal is pozitív értéket fújt. A rendőrök a jogsértő vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy tiszaföldvári nő ellen. A rendőrök 2020. január 25-én 21 óra 45 perckor ellenőrizték a Tiszaföldvár belterületén személykocsival közlekedő nőt. A rendőrök megállapították az intézkedés során, hogy a sofőr úgy ült a volán mögé, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A 33 éves nővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért hiteles légalkoholmérés céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol további két alkalommal is pozitív értéket fújt. A jogsértő ellen szabálysértési és büntetőeljárás is indult.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság eljárást indított továbbá egy tiszaföldvári férfi ellen, járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 43 éves férfi 2020. január 26-án 3 óra 15 perc körül közlekedett a személygépkocsijával Kunszentmárton irányába, amikor elveszítette uralmát gépjárműve felett, a menetiránya szerinti bal oldali útárokba hajtott és egy fának ütközött. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért a vezetői engedélyét a helyszínen elvették. A jogsértőt biológiai mintavételre előállították a kunszentmártoni orvosi ügyeletre. A gépjárműben egy 33 éves nő is utazott, aki az elsődleges orvosi információk szerint könnyű sérüléseket szenvedett.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy tiszatenyői lakos ellen. A 27 éves férfi 2020. január 25-én 22 óra 50 perckor közlekedett személygépkocsijával Tiszapüspöki külterületén, amikor elveszítette uralmát gépjárműve felett és az út melletti vízelvezető árokba lehaladt. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A gépkocsivezetőt hiteles légalkoholmérés céljából a rendőrkapitányságra előállították, ahol további két alkalommal is pozitív értéket fújt. A rendőrök a jogsértő vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten és nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A rendőrség kéri, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt. Az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve, toleranciát mutatva vesznek részt a közlekedésben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések