Ezúttal egy szolnoki asszonyt károsított meg trükkös tolvaj

A 74 éves nőhöz 2020. január 25-én 17 és 18 óra között, azzal az indokkal csengetett be egy magát önkormányzati alkalmazottnak kiadó asszony, hogy segélyezéssel kapcsolatban tájékoztatást adjon.

Az idős hölgy beengedte a nőt, aki a sértett figyelmetlenségét kihasználva, a lakás előszobájában lévő bevásárlótáskából kivette a sértett pénztárcáját és távozott az ingatlanból – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

A pénztárcában készpénz és személyes okmányok voltak. A nyomozók a személyleírás alapján azonosították és elfogták az elkövetőt, majd előállították a rendőrkapitányságra. K. Anettet gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételéről határoztak. A Szolnoki Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét a trükkös csalók, tolvajok jelenlétére. A rendőrség kéri az időseket, különösen az egyedül élőket, hogy ne engedjenek be lakásukba idegeneket. A csalók és tolvajok időről időre visszatérnek, és új történettel, új átveréssel próbálják áldozataikat megtéveszteni.

A napokban egy kunmadarasi, idős lakos esett áldozatul egy csalónak, aki redőnykészítési munkátokat ígérve előleget kért és kapott, de a munkát nem kezdte meg, azóta a megadott telefonszámon sem elérhető.

A hasonló esetek elkerülése érdekében, kizárólag az elvégzett munka után fizessenek! Ha online vásárolnak, akkor válasszák az utánvétes fizetési lehetőséget!

A csalók módszerei igen változatosak, sokszor trükkösek (díjbeszedőnek, egyéb szolgáltatók munkatársának adják ki magukat, de van, hogy egyszerűen csak segítséget kérve jutnak be a kiszemelt áldozathoz). Megfelelő körültekintéssel az áldozattá válás elkerülhető.                  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések