Nem adta meg az elsőbbséget, nekiment egy kerékpárosnak Karcagon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csütörtökön egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Csütörtökön a megye rendőrei három személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Egy személygépkocsival közlekedő férfi, 2020. január 23-án 10 óra körül, Karcag belterületén egy útkereszteződésbe behajtva, figyelmen kívül hagyta az „Elsőbbségadás kötelező!" jelzőtáblát, és összeütközött egy kerékpárral közlekedő karcagi nővel. A baleset során a 64 éves nő – az elsődleges orvosi adatok szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők figyelmét az elsőbbségi szabályok betartására. Kérik, hogy az útkereszteződéseknél fokozott körültekintéssel és figyelemmel vezessenek!

A megváltozott időjárási viszonyokra tekintettel fokozottan oda kell figyelni a közlekedés során, és változtatni kell a vezetési szokásokon. A ködös, hűvös idő páralecsapódásokat képez az úttesten, melyen az autók kerekei könnyebben megcsúsznak. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartva, körültekintően és lassabban közlekedjenek, továbbá a mindenkori út-, látási és időjárási viszonyoknak megfelelően válasszák meg a járművek sebességét – írták közleményükben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések