Nyergesvontatóval okozott balesetet egy ittas vezető

Anyagi káros közúti közlekedési balesetet okozott a 4-es számú főúton egy járműszerelvénnyel közlekedő férfi, aki ittas állapotban ült a volán mögé.

Egy tószegi férfi nyergesvontatóval és a hozzákapcsolt tartályos félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel közlekedett 2020. január 24-én 16 óra körül, a 4. számú főút Szajolt elkerülő szakaszán, a belső forgalmi sávban – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Vele azonos irányban közlekedett személygépkocsijával – a külső forgalmi sávban – egy törökszentmiklósi nő. A járműszerelvényt vezető 56 éves férfi sávváltásba kezdett, mely során gépjárműve jobb első sarkával nekiütközött a személygépkocsi bal oldalának. A baleset következtében a személygépkocsi átsodródott a belső forgalmi sávba, ahol a szalagkorlátnak ütközve állt meg.

A személygépkocsit vezető 48 éves nő – az elsődleges orvosi információk szerint – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrök a sofőrökkel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami a személygépkocsit vezető nő esetében negatív, míg a járműszerelvénnyel közlekedő férfi esetében pozitív eredményt mutatott. A rendőrök a jogsértő vezetői engedélyét a helyszínen elvették. A Szolnoki Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének alapos gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség az eset kapcsán is hangsúlyozza, hogy az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek. A megváltozott időjárási viszonyok, a lefagyott útburkolatok, a köd, az esőzés tovább fokozza a veszélyhelyzet kialakulásának lehetőségét. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nem csak saját, de mások életét is veszélyezteti.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések