A megalapozott gyanú szerint a budapesti nő kifosztotta időskorú áldozatát Alattyánon, de a házi betegápolók még időben érkeztek.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudtuk, ismeretlen személy bejutott egy alattyáni családi házba 2020. október 27-én 8 óra 45 perc körül, és az ágyban alvó, idős tulajdonost felébresztette, majd a pénze hollétéről kérdezte. A szépkorú álmából felkelve azt hitte a gondozója kérdezi, ezért elmondta hol az övtáskája.

A jogsértő a táskából készpénzt vett ki, majd kutatást végzett a szobában. Időközben – a napi segítségnyújtásra – házi betegápolók érkeztek a gondozotthoz, akik az ablakon keresztül észlelték az elkövető tevékenységét, majd kérdőre vonták az ismeretlent az ott tartózkodásával kapcsolatban. A nő a pénzt hátrahagyva próbált meg távozni a helyszínről, azonban a gondozók addigra bejelentést tettek a rendőrség tevékenység-irányítási központjába, és a járőrök kiérkezéséig visszatartották az 59 éves budapesti lakost.

Az egyenruhások a helyszínen elfogták, és a Jászberényi Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható asszonyt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A terhelt tagadta a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint albérletet keresett, ezért ment be a házba.

A gyanúsított elmondta továbbá, hogy sosem járt még Alattyánon, de unatkozott Budapesten, ezért kocsikázott, így jutott el a kistelepülésre. A nyomozók a gyanúsított őrizetbe vételéről határoztak és előterjesztést tettek a letartóztatása indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek