Lopott autóval ment a kocsmába egy jászkiséri férfi, pórul járt


A Jászberényi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 33 éves jászkiséri férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.


A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott együtt lakott az unokatestvérével Jászkiséren. 2019. július 22-én a délutáni órákban a vádlott unokatestvére hazaérkezett a munkáltatója tulajdonában álló, de az unokatestvér által használt személygépkocsival, majd lefeküdt pihenni. A vádlott észlelte, hogy a rokona benne felejtette az indítókulcsot az autóban. Úgy gondolta, hogy a gépkocsival elmegy az egyik kocsmába sörözni. A vádlott úgy vitte el a járművet, hogy nem kért engedélyt a hozzátartozótól. Sokáig azonban nem tartott a vádlott öröme, mert a rövid italozás után ismét gépjárműbe ült, elindult haza, de hamarosan elfogták a rendőrök.

Az ügyészség a vádlottat jármű önkényes elvételén kívül ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével is vádolta. Indítványozta, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és a tárgyaláshoz való jogáról lemond 2 év 4 hó végrehajtandó börtönre, 3 év közügyektől eltiltásra és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélje a bíróság. A Jászberényi Járásbíróság a mai napon előkészítő ülést tartott az ügyben, és az ügyészség által javasolt joghátránnyal és annak mértékével egyezően hozott ítéletet. Az ítéletet a vádlott és az ügyészség is tudomásul vette, ezért az jogerőre emelkedett.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések